Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyéb egészséges édesítők képes leírás - Stevia.tlap.hu
részletek »

Egyéb egészséges édesítők - Stevia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: stevia.tlap.hu » Egyéb egészséges édesítők
Keresés
Találatok száma - 14 db
A méz és hatásai

A méz és hatásai

Az a csodálatos méz! A méz az egyik legjobb érv amellett, hogy nem csupán egészséges, de akár gyógyhatású is lehet az, ami finom. Több, mint kedves gesztus a természet - és persze a méhek - részéről. A méznek több, mint háromszáz változatát ismerjük, melyek színük, ízük alapján térnek el. Legjellegzetesebb sajátosságaikat természetesen a bázisul szolgáló virágok nektárja határozza meg. Széles körben ismert, hogy a méz nem csupán egészséges és finom, azt azonban kevesen tudják, hogy a méz különféle típusai milyen gyógyhatásokkal is rendelkeznek. Ma már furcsának tűnhet, de a történelem során a mézt a legváltozatosabb módokon használták gyógyszerként - a legérdekesebb pedig az, hogy ezeket a módszereket később a tudomány is igazolta.

Agavé szirup

Agavé szirup

Honnan származik? Eredetileg az USA déli részéről, Mexikóból, Közép-Amerikából és az Antillák szigetvilágából származik. A XVII. századtól portugál és spanyol hajósok közvetítésével a mediterrán éghajlatú európai országokban is megjelentek. A hazai és az európai botanikus kertek részét képezi ez a kaktuszféle. Ennek a növénynek a koncentrál nedve adja az agave szirupot amely édesítőszerként ismeretes. Egészségesebb és lényegesen kevesebb is kell belőle mint a fehér vagy a barna cukorból. Mit tartalmaz? Az agave növény szárából nyerik a nedvet, így minnél idősebb a növény annál több nedvet ad. Ez a lé fruktózt és glükózt tartalmaz, de található még benne vas is. 100 ml agave szirup 300 kalóriát tartalmaz, de mivel kevés mennyiségre van szükség belőle és ajánlott diétázóknak is. Cukorbetegek is fogyaszthatják!

Bionom Kft. biobolt Budapest

Bionom Kft. biobolt Budapest

Hétköznapjaink során ezernyi káros anyagot tartalmazó készítménnyel találkozunk. Ételeinket, kozmetikumainkat mérgezik ezek a szintetikus anyagok. A bionóm termékek minden romboló összetevőtől mentesek. A pozitív élettani hatások miatt a bio cikkek népszerűsége folytonosan növekszik. Az egészséges élet meghatározó részét képzik a bio termékek. Allergiásoknak határozottan ajánlott a tünetek csökkentése érdekében. A Bionom bio bolt a bio termékek széles skáláját tartalmazza. Gondosan ügyelve arra, hogy a bio termék valóban mentes legyen minden káros összetevőtől.

Cukor helyett

Cukor helyett

Alternatív édesítő lehetőségek. Ezeket két fő kategória mentén csoportosítottuk, aszerint, hogy a szervezetnek szolgáltatnak-e energiát vagy energiamentesek. Mindkét csoporton belül kiemeltünk két édesítőt, mely véleményünk szerint megérdemli, hogy bővebben szóljunk róla, mert kiemelkedő tulajdonságokkal bír - ez a xilit és az eritritol.

Cukrok és édesítők. Mit is eszünk valójában?

Cukrok és édesítők. Mit is eszünk valójában?

Engedjék meg, hogy cégünk bemutasson Önöknek egy új terméket, melyet minden bizonnyal emberek milliói fogadnak majd nagy örömmel az élelmiszerpiacon. A Just Like Sugar® Cukormentes Cukor 100%-ban természetes, FDA GRAS jóváhagyással rendelkező (FDA = Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Ellenőrzési Hivatal; GRAS = korlátozás nélkül felhasználható) édesítő, amely kizárólag a legtisztább összetevőkből áll. A Just Like Sugar® Cukormentes Cukor csaknem minden tulajdonságában utánozza a hagyományos nádcukrot, illetve répacukrot, anélkül, hogy bármi olyan negatív hatása lenne, mint a jelenleg forgalomban lévő cukroknak. Az MG Európa Kft. örömmel ajánlja az Ön cégének figyelmébe ezt a teljesen egyedülálló, cukor- és kalóriamentes, mégis természetes édesítőszert, amelynek forgalmazása a napokban kezdődik el a magyar, valamint a kelet-európai piacokon. A Just Like Sugar® Cukormentes Cukor csodálatos természetes alternatívát kínál azoknak, akik tudatosan figyelnek egészségük megőrzésére, akik alacsony kalóriatartalmú és alacsony szénhidráttartalmú diétát tartanak, mivel a Just Like Sugar® Cukormentes Cukor íze nagyszerű, tiszta, édes íz, mely pont olyan ízű, mint a cukor (innen az elnevezés), nem tartalmaz viszont semmilyen egészségre ártalmas összetevőt, mint néhány mesterséges édesítőszer.

Édesítőszerekről általában

Édesítőszerekről általában

Ezen az oldalon cikkeket olvashatunk a cukor káros hatásairól, és annak elkerülése véget a helyettesíthetőségi módokról. Összehasonlítások és hatásainak elemzése. Olvashatunk még a Candida gombáról, hogyan ismerhetjük fel a tüneteit, hatásairól és, hogy hogyan védekezhetünk ellene. Az édesítőszerek káros hatásairól.

Egészséges cukrok?

Egészséges cukrok?

Az édességek finomak, de nem egészségesek, ezt tudjuk. Vannak azonban olyan édesítők, amelyek nem hizlalnak, ráadásul védik fogaink egészségét, és sok bennük a nyomelem. És nem laboratóriumban készülnek! Xilit (Xylitol) Xilit, csodás cukorpótló Xilit, csodás cukorpótló Hatása alapján csodaszernek tűnik, leggyakrabban kukoricarostból vagy nyírfakéregből állítják elő. Alacsony a kalóriatartalma (40%-kal kevesebb, mint a cukoré), nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, ezáltal nem leszünk utána éhesek, glikémiás indexe mindössze 7. Ez a kristálycukor estében 68. Mindemellett fogszuvasodás ellen is hatásos. Szerkezete révén nem tudják a szájunkban lakozó baktériumok savvá alakítani. Sőt fogmosás után használva - a kutatások szerint - képes erősíteni a fogzománcot, és kisebb szuvasodást megszüntetni.

Juharszirup - a kanadikum

Juharszirup - a kanadikum

A jellegzetes ízű, állagában a mézhez hasonlító igen édes csoda jellegzetesen kanadai alapanyag. Közhely lenne azt mondani, hogy csak a fantázia szabhat határt alkalmazásának, de a kanadaiak tényleg szívesen fogyasztják szinte bármivel. Az elvetemültek még pizzával is. Kora tavasszal Kanadában a legtöbb juharszirup-termelő kisvárosban ünnepet csapnak a szirupfőző kunyhókban, ahol mindenhez kerül az édes nedűből is: legyen az hús, sonka, bab, pite vagy tojásos étel. Ma már mindez a húsvét ünnepléséhez kötődik, de gyökerei a kanadai indiánok tavaszünnepében keresendők, amikor is a nap visszatértét és a szirup készítését énekkel és lakomával ünnepelték. Az Egyesült Államok keleti része, elsősorban a közép-atlanti területek és a Nagy Tavak környéke, Kanadában pedig főleg Quebec vidéke a legjellemzőbb lelőhelyek. A szirup kinyeréséhez szükséges Észak-Amerika jellegzetes éghajlata. Egyrészt, mert a juhar itt gyakran előfordul és nagyra nő, másrészt a nyár rövid és meleg. Ez alatt a fa sok tápanyagot halmoz fel, ami kora tavasszal cukorrá alakul.

Luo Han Guo

Luo Han Guo

A Luo Han Guo gyümölcsből származó természetes cukorhelyettesítő lehetővé teszi az édes ízek élvezetét - egészségesen és kalóriák nélkül Manapság a legtöbb ember tudja, hogy a finomított cukor nem csak kövérré, hanem beteggé is tesz bennünket. Sajnos, a szupermarketek polcai tele vannak cukros élelmiszerekkel és élvezeti cikkekkel. Akár konzervzöldség, ketchup, bébiétel, ital vagy leves - szinte minden tartalmaz étkezési, finomított cukrot, ez a mennyiség pedig veszélyt jelent az egészségünkre. A legmagasabb cukortartalma nem az élelmiszereknek, hanem az ún. élvezeti cikkeknek van, legyen az csokoládé, keksz, praliné, bonbon - mindenütt csak cukor, vég nélkül. A cukrozott ételek túzott mértékű fogyasztása erősen befolyásolja egészségünket és testi közérzetünket. Elhízás és sok más betegség, amelynek okai a túlzott cukorfogyasztásban keresendők, egyre gyakrabban fordulnak elő a mai modern korunkban. Ijesztő, hogy még soha nem volt ennyi elhízott gyermek, mint manapság.

Hirdetés
Nádcukor

Nádcukor

Ismerjük meg a nádcukrot! Aktív kép Maga a növény, amelyből a nádcukrot kinyerik, egy nádféle, melynek magassága kettőtől akár hat méterig is terjedhet. Levelei hosszúak, a szára dúsan elágazik. Őshazája Ázsia déli és délkeleti, trópusi vidékein keresendő, mára azonban a világ sok országában termesztik. A növényt mindig virágzás előtt aratják le, mert ilyenkor a legmagasabb a cukortartalom. A világ össztermelésének több mint a felét a mai napig kézzel takarítják be, létezik azonban gépesített technológia is. A frissen betakarított és feldarabolt nádat aztán a termőhelyen lévő üzemekben dolgozzák fel, melynek során nyers nádcukrot állítanak elő. Ez a nyers nádcukor még tartalmazza a növényben felhalmozódott értékes tápanyagokat (vitaminokat és nyomelemeket), melyek azonban, ha a cukrot finomítják, elvesznek.

Nyírfacukor

Nyírfacukor

Mi is az a nyírfacukor? A nyírfacukor fehér, édes, kristályos szénhidrát, egy természetes cukorféle. Íze, megjelenése szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője. A nyírfacukor fogyasztása önmagában nem vezet elhízáshoz, jótékony hatással van fogainkra, lúgosítja szervezetünket, nem kell inzulin a lebontásához, gyorsítja az emésztési folyamatokat és segíti a kiválasztást. Felnőttek, gyermekek, cukorbetegek, várandós kismamák, fogyni vágyók és candida-diétát követők is egyaránt biztonsággal fogyaszthatják. A nyírfacukor előnyei/tulajdonságai: glikémiás indexe:7 (a hagyományos cukoré 100) alacsonyan tartja és stabilizálja a vércukorszintet csökkenti a test inzulin szükségletét 75%-al kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a finomított cukor étvágycsökkentő, késlelteti az éhségérzetet, elősegíti az emésztési folyamatokat gátolja a fogszuvasodást, lassítja a fogkőképződést, csökkenti a lepedékképződést antibakteriális hatású, természetes antibiotikum hatékony a gombás fertőzések, a Candida ellen lúgosító, méregtelenítő hatású fokozza a kollagén termést, elősegíti a kalcium és B vitaminok felszívódását

Nyírfacukor édes és egészséges

Nyírfacukor édes és egészséges

A stevia és a nyírfacukor egyre nagyobb teret követel magának és igyekszik kiszorítani a finomított cukrot. Az bizonyos, hogy ezeknek az édesítőszereknek rengeteg pozitív hatásuk van a hagyományos cukorral szemben. Most itt az idő, hogy nagyító alá tegyük e két természetes édesítőt és lerántsuk róluk a leplet.

Xilit, xilitol

Xilit, xilitol

Harmincöt évnyi rendszeres klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a xilit a fogak szempontjából a legjobb édesítőszer, és sikere öt szénatomos szerkezetében rejlik. edesseg_200A xilitet a szájban található baktériumok nem tudják felhasználni, és így nem képesek a fogszuvasodásért felelős savakat termelni. A xilit ennek köszönhetően nem fokozza a fog szuvasodását. Sőt, kimutatták, hogy a xilit akár 80%-kal is képes csökkenteni a fogszuvasodás előfordulását. A xilittel készülő cukormentes rágógumikat és édességeket már legalább hat nemzeti fogászszövetség, és több ország szabályozó testülete jóváhagyta. A xilitet az alábbi területeken találták különösen hatásosnak: Csökkenti a lepedékképződést A savak termelődésének csökkentése révén mérsékeli a fogszuvasodást Elősegíti az ásványi anyagok visszaépülését a fogzománcba Enyhíti a száj szárazságát

Xukorral egészségesen

Xukorral egészségesen

A Xukor márkanév alatt olyan természetes édesítők kerülnek forgalmazásra, mint a nyírfacukor (xilit, xilitol) és az eritritol (eritrit). A Xukor termékek 100 %-ban fa alapanyagból készült cukoralkoholok, melyek 1 kg-os, valamint 250 grammos tömlőtasakban és 1 kg-os, illetve 500 grammos visszazárható tasakban jutnak el a fogyasztókhoz. A Xukor márkanév alatt forgalmazott nyírfacukor Finnországban gyártott, megbízható termék. Fogyasztása cukorbetegek és fogyókúrázók számára is megengedett, valamint főleg azoknak ajánlott, akik egészségesen kívánnak élni. Szénhidráttartalma mintegy 40 %-al alacsonyabb mint a hagyományos cukoré, valamint glikémiás indexe csupán 7. A Xukor Zero elnevezésű termék 100 %-ban francia gyártmányú eritritolt tartalmaz. Glikémiás indexe 0, energiatartalma pedig mindössze 20 kcal/ 100 gramm, tehát cukorbetegek is biztonságban fogyaszthatják. Az eritritol a vékonybélben szívódik fel, tehát más cukoralkoholokhoz képest semmilyen laxatív, purgatív hatással nem jár a fogyasztása.

Tuti menü